Forest.fi: Metsästä haetussa joulukuusessa on noin 200 000 neulasta

"Ei ole ihme, että joulukuusen neulasissa tuntuu riittävän siivottavaa, joskus juhannukseen asti."

Perusjoulukuusen kokoisessa kuusessa on kuutisenkymmentä oksaa, joille ripustaa koristeita.
Perusjoulukuusen kokoisessa kuusessa on kuutisenkymmentä oksaa, joille ripustaa koristeita.

Metsästä kotiin kannetusta joulukuusesta löytyy noin 200 000 neulasta, arvioi yliopistotutkija, Helsingin yliopiston Hyytiälän tutkimusaseman johtaja Juho Aalto Suomen Metsäyhdistyksen Forest.fi-sivustolla.

Viljellyn, paksumman kuusen neulasten määrä voi olla jopa 400 000 kappaletta

”Mikäli joulukuusesta ei huolehdi oikein, sen kaikki neulaset löytyvät loppiaisena lattialta”, Aalto sanoo.

”Yllätyin itsekin tuosta neulasten määrästä. Mutta toisaalta kuusen neulanen on hyvin pieni, kuivapaino tavallisesti luokkaa 0,005 grammaa kappaleelta. Grammassakin on siten jo parisataa neulasta. Ei ole ihme, että joulukuusen neulasissa tuntuu riittävän siivottavaa, joskus juhannukseen asti.”

Entä monelleko oksalle kotiin kannetun joulukuusen koristeet voidaan levitellä? Aallon mukaan kuusen oksien määrä riippuu paljolti kuusen kasvutavasta.

”Tavallisessa metsäkuusessa voisi joulukuusen kokoisena olla kuutisenkymmentä oksaa, mutta koska viljellyn kuusen oksia on leikattu ja kasvua rajoitettu, voi oksiakin tällöin olla enemmän, jopa satakunta”, Aalto kertoo.

Joulupuuseura arvioi, että Suomessa nostetaan pystyyn tänä jouluna noin 1,4 miljoonaa joulukuusta.  Vajaa miljoona Suomessa myytävää joulukuusta tulee kotimaisilta joulukuusiviljelmiltä, noin 300 000 haetaan omasta metsästä ja noin 150 000 puuta tuodaan ulkomailta.

Tärkeimpänä kuusen ominaisuutena mainittiin Joulupuuseuran mukaan, että kuusi ei varise liikaa. Tätä mieltä oli noin viidennes (21 prosenttia). Kuusen mukana kaupan päälle saa jopa tuhansia eliöitä, joista jotkut lähtevät mönkimään huoneenlämmössä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa