Hakkuut vähenivät heinäkuussa – pudotusta 7 prosenttia

Alkuvuoden hakkuumäärät jääneet liki viidenneksen viime vuoden tammi-heinäkuulta.

Metsäteollisuuden hakkuut kutistuivat heinäkuussa. Hakkuumäärä jäi Luonnonvarakeskuksen mukaan 3,2 miljoonaan kuutioon. Se on 7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin, laskua huippuvuoden 2018 heinäkuusta on lähes 10 prosenttia. Toisaalta määrä oli kolmanneksen suurempi edeltävän kymmenvuotisjakson heinäkuiden keskiarvoon verrattuna.

Tammi-heinäkuussa puuta on korjattu yhteensä runsaat 30 miljoonaa kuutiota. Se on lähes viidenneksen vähemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla ja pienin määrä jaksolla viiteen vuoteen.

Etenkin kuitupuun korjuu putosi

Heinäkuun hakkuista tukkia oli 1,3 miljoonaa kuutiota, mikä on 3 prosenttia vuodentakaista vähemmän. Kuitupuuta kertyi 1,9 miljoonaa kuutiota, laskua oli 9 prosenttia.

Yksityismetsistä puuta korjattiin 2,5 miljoonaa kuutiota. Laskua vuodentakaisesta oli 8 prosenttia. Pystykaupoilta puuta kertyi 2,3 miljoonaa kuutiota.

Työvoimaa hakkuilla oli heinäkuussa 4 000 henkilöä, 10 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Käytössä oli yhteensä lähes 2 800 hakkuu- ja ajokonetta, noin 10 prosenttia vuodentakaista vähemmän.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa