Komatsulta uusia koneita harvennuksille

Uutta on muun muassa sisälle päin kallistetut kuormapankot.

Komatsu esittelee uusia, harvennusmetsiin suunniteltuja kuormatraktoreita. (Kuvaaja: Komatsu ForestHenke Olofsson)

Metsäkoneita valmistava Komatsu esittelee lähiaikoina kolme uutta, harvennusmetsien korjuuseen tarkoitettua kuormatraktoria. Kokonaan uusi malli on kevyt, yhdeksän tonnin painoinen Komatsu 825TX. Mallit 835TX ja 845 ovat jo tuotannossa olevien konemallien uusia versioita.

Koneista järeintä, 845:tä Komatsu luonnehtii yleiskoneeksi, joka suoriutuu myös päätehakkuiden korjuusta. Mallit 825TX ja 835TX voidaan varustaa kahdella vaihtoehtoisella takarungolla, joista toinen on suunniteltu harvennusmetsien korjuuseen mahdollisimman hyvin sopivaksi.

Uuden runkoratkaisun ansiosta koneen takarunko seuraa hyvin tarkasti eturunkoa. Se tarkoittaa, että etu- ja takapyörät kulkevat samoja jälkiä.

Toinen harvennusrungon uutuus ovat noin viisi astetta sisälle päin käännetyt kuormapankot ja etusermi. Näin ne eivät kolhaise ajouran reunapuita koneen kallistuessa yhtä herkästi kuin suorin pankoin varustetut koneet.

Ensimmäiset toimitukset keväällä

Komatsun markkinointijohtaja Timo Korhonen kertoo, että ensimmäinen 835TX-mallin kone saadaan Suomeen esittäytymiskiertueelle lokakuussa.

”Koneet piti ensiesitellä Metkossa, mutta koronapandemian vuoksi jättäydyimme pois näyttelystä. Messutapahtumat korvataan Ruotsin ja Suomen kautta Baltiaan ja myöhemmin Saksaan jatkuvalla esittelykiertueella”, Korhonen sanoo.

Ensimmäisiä uuden mallisarjan koneita toimitetaan asiakkaille loppukeväästä. Harvennusrungoilla varustettujen koneiden toimitukset alkavat syksyllä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka