Heikko loppuvuosi niisti Kuhmo Oy:n tulosta

Tulos painui, liikevaihto piti paremmin.

Nimensä mukaisesti Kuhmossa sahaava Kuhmo Oy teki vuodenvaihteessa päättyneellä tilikaudellaan 94,2 miljoonan euron liikevaihdon ja 2,4 miljoonan euron liiketuloksen.

Liikevaihto supistui 1,3 miljoonalla ja liiketulos 5,5 miljoonalla eurolla. Liiketoiminnan tulos oli 2,5 prosenttia liikevaihdosta, kun vuotta aiemmin liiketulosta kertyi 8,2 prosenttia.

Rahoituskulut ja satunnaiserät huomioon ottava viimeisen rivin nettotulos supistui 4,5 miljoonalla 1,9 miljoonaan euroon, ja nettotulosprosentiksi tuli 1,9.

Yhtiön rahoitusasema on sahayhtiöiden vertailussa vahva ja parani edelleen. Omavaraisuusaste nousi yhdeksällä prosenttiyksiköllä ja oli 54 prosenttia. Velkaa oli tilikauden lopussa 14,2 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Tommi Ruha kommentoi, että sahatavaramarkkinat heikkenivät läpi koko viime vuoden. Loppuvuonna markkinat olivat erittäin heikot, mutta kohtuullisen alkuvuoden ansiosta koko vuoden tuloksesta tuli tyydyttävä.

”Kuluva vuosi on erittäin vaikea heikon lähtötilanteen, lakkojen ja koronakriisin vuoksi. Raaka-ainetta toki tarvitaan ja toivon hyvää puukauppavuotta selvästi alenevaan hintaan.”

Kuhmo Oy käyttää noin 900 000 kuutiometriä tukkia. Määrästä kolmasosa on latvaläpimitaltaan 8-15 senttimetrin parrua.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat