Hirvenmetsästys vauhtiin lauantaina – jahti jatkuu täysimittaisena vuodenvaihteeseen

Tällä kertaa käytössä on 50 000 hirvilupaa ja 58 000 valkohäntäpeuran pyyntilupaa.

Hirvijahdissa päästään tositoimiin ensi lauantaista lähtien. Silloin Lapissa, Kuusamossa ja Taivalkoskella alkaa metsästyskauden toinen jakso ja muualla maassa sallitaan vahtimismetsästyksen lisäksi muut metsästysmuodot.

Tämän syksyn ja talven jahdissa on käytössä runsaat 50 000 hirvilupaa ja 58 000 valkohäntäpeuran pyyntilupaa. Hirvilupien määrä laski viime vuodesta kahdeksan prosenttia.

”Pyyntilupamäärän vähentyminen kohdentui pitkälti Pohjois-Suomeen. Muualla maassa muutokset hirven pyyntilupamäärissä olivat vähäisempiä”, riistapäällikkö Jani Körhämö Suomen riistakeskuksesta kertoo.

Viime kauden jälkeen hirvikanta kutistui 11 prosenttia 86 500 hirveen. Tavoitteena on 68 000–85 000 yksilön talvikanta. Noin puolella hirvitalousalueista kanta on tavoitetasoa suurempi. Syksyn jahdilla on tarkoitus säätää hirvikannan koko ja rakenne tavoitetasolle, Riistakeskuksesta kerrotaan.

Hirvijahti jatkuu täysimittaisena vuodenvaihteeseen saakka. Sen jälkeen hirveä saa metsästää ilman koiraa tammikuun 15. päivään saakka. Valkohäntäpeuran metsästys jatkuu tammikuun loppuun, ilman koiraa sitä saa metsästää helmikuun 15. päivään saakka.

Riistakeskus toivoo, että metsästysseurat ilmoittavat kaadetuista eläimistä sekä hirvihavainnoista mahdollisimman nopeasti Oma riista -palveluun. Näin hirvisaaliin ja -havaintojen kertymistä voidaan seurata ja hyödyntää tietoja metsästyksen suunnittelussa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Keskustelut