Hirvijahtiin päästään jo sunnuntaina

Alkusyksyn hirvieläinten metsästys pienentää kolaririskiä.

Pyyntiluvanvaraisten hirvieläinten metsästyskausi alkaa ensi sunnuntaina, jolloin hirveä on mahdollista metsästää vahtimalla pellolta ja valkohäntä- ja kuusipeuraa vahtimalla myös muualta.

Lapissa, Kuusamossa ja Taivalkoskella hirvijahdin ensimmäinen jakso alkaa samaten syyskuun alussa.

Alkukauden metsästyksellä on tavoitteena torjua vahinkoja liikenteessä ja viljelyksillä. Valkohäntäpeurakolareita tapahtuu runsaasti vahvan peurakannan alueella Etelä- ja Lounais-Suomessa, jossa alkavan metsästyskauden tavoitteena on pienentää kantaa.

”Suosittelemme metsästyksen aloittamista heti syyskuun alussa alkavalla vahtimismetsästyskaudella. Tavoitteena on lisätä alkusyksyn peurasaalista, jolloin eläimiä olisi liikenteessä vähemmän loppusyksyllä”, riistapäällikkö Jani Körhämö Suomen riistakeskuksesta kertoo.

Vahtimismetsästyksessä eläinten ajaminen ja koiran käyttäminen on kiellettyä. Varsinainen hirvenmetsästyskausi alkaa 12. lokakuuta.

Alkavalle metsästyskaudelle hirven pyyntilupia myönnettiin hieman vähemmän ja valkohäntäpeuran pyyntilupia lähes kolmannes enemmän kuin viime vuonna.

Syksyn ja talven jahdeissa on käytössä 50 385 hirven ja 58 094 valkohäntäpeuran pyyntilupaa. Yhdellä pyyntiluvalla saa pääsääntöisesti kaataa yhden aikuisen eläimen tai kaksi vasaa.

”Hirvieläimet ovat maamme tärkeimpiä riistaeläimiä ja niiden metsästykseen osallistuu vuosittain noin kolmannes Suomen 300 000 metsästäjästä. Hirvieläinten metsästyksellä on riistasaaliin lisäksi merkittävä virkistysarvo ja sosiaalinen merkitys”, Körhämö sanoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Keskustelut