Hirvilupien määrä kasvoi yli tuhannella Keski-Suomessa sekä Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueella

Lupien määrää lisätään, koska hirvien ja peurojen kantoja halutaan laskea.

Monelle metsästysalueelle on tänä vuonna myönnetty huomattavasti enemmän hirvilupia kuin viime vuonna. Tähän mennessä julkaistut hirvilupatiedotteet voi tarkistaa Suomen Riistakeskuksen nettisivuilta.

Uusimpana on ilmoitettu Keski-Suomen, Etelä-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sekä Keski-Pohjanmaan lupamäärät. Kaikilla alueilla lupien määrää nostettiin huomattavasti, koska hirvien ja peurojen kantoja pyritään laskemaan.

Keski-Suomeen myönnettiin yli 1 000 hirvilupaa enemmän kuin viime vuonna. Samoin valkohäntäpeuran pyyntilupia nostettiin yli 200:lla. Tälle metsästyskaudelle on 3 937 lupaa hirven metsästykseen ja 685 lupaa valkohäntäpeuran metsästykseen.

Etelä-Hämeeseen hirvilupia myönnettiin 1 557, mikä on reilusti yli 400 enemmän kuin viime vuonna. Valkohäntäpeuran pyyntiluvat puolestaan kasvoivat lähes 1700 kappaleella. Tälle kaudelle valkohäntäpeuran pyyntilupia on tasan 6 000.

Etelä-Pohjanmaalle ja Keski-Pohjanmaalle on myönnetty yhteensä yli 1 200 hirvilupaa enemmän kuin viime vuonna. Tälle kaudelle lupia saatiin 4 122 kappaletta. Valkohäntäpeurojen pyyntilupia saatiin myös yli 120 enemmän, eli 459 kappaletta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset