Hirvisaaliis kutistui – laskua kertyi kuusi prosenttia

2000-luvun keskimääräisestä saaliista jäätiin viime kaudella liki viidennes, Riistakeskuksesta kerrotaan.

Hirvisaalis pieneni viime metsästyskaudella. Suomen riistakeskuksen mukaan kaudella 20/21 saatiin saaliiksi 49 000 hirveä, mikä on 6 prosenttia vähemmän kuin edellisellä kaudella. 2000-luvun keskimääräisestä saaliista jäätiin liki viidennes.

”Hirvisaalis väheni edellisvuodesta useimmilla riistakeskusalueilla, suhteellisesti eniten etelässä Uudenmaan, Kaakkois-Suomen ja Etelä-Hämeen alueilla. Saaliissa oli kasvua Kainuun ja Lapin alueilla”, kertoo riistapäällikkö Jani Körhämö Riistakeskuksesta.

Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla laskua kertyi kummassakin 19 prosenttia, Etelä-Hämeessä 17 prosenttia. Riistakeskusalueista saalis kasvoi vain Kainuussa (+26 prosenttia) ja Lapissa (+3 prosenttia). Rannikko-Pohjanmaalla kaatomäärä pysyi käytännössä ennallaan.

Saaliista 44 prosenttia oli vasoja ja 56 prosenttia aikuisia hirviä. Kaadetuista aikuisista hirvistä 53 prosenttia oli uroksia ja 47 prosenttia naaraita.

Pyyntilupia oli myönnetty 6 prosenttia vähemmän kuin edelliskaudelle. Luvat käytettiin 80-prosenttisesti.

Suomessa tavoitteena on 68 000–85 000 hirven talvikanta. Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan kanta pieneni viime vuoden metsästyksen jälkeen vajaalla 10 prosentilla 87 000 hirveen. Arvio nykyisestä kannasta saadaan maaliskuussa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Kuvat