HS: Onko uusista metsäjalosteista massatuotantoon?

Helsingin Sanomien mukaan metsäyhtiöiden kannalta ratkaiseva haaste on tulevaisuudessa, saavatko ne uusista metsätuotteista samaa tuottoa kuin nykyisistä paperivalmisteista.

Metsäalalle ei ole näköpiirissä yhtä tuotetta, joka korvaisi hiipuvan paperituotannon alan rahasampona, kertoo keskiviikon Helsingin Sanomat. Monet uudet metsäjalosteet voivat tehdä näin yhdessä, mutta vielä on ratkaisematta, kuinka uusista tuotteista saa samaa tai jopa korkeampaa tuottoa kuin esimerkiksi paperin valmistamisesta.

Lehden mukaan paperin tilalle tulevat tulevaisuudessa mikro- ja nanosellut, biokemikaaleissa käytettävät ligniini, hemiselluloosa ja selluloosa sekä puusta tehtävät biopolttoaineet. Näitä tutkitaan metsäteollisuuden Suomen Piilaaksossa eli Kaakkois-Suomen suurilla tehdasalueilla.

Metsäalalla tiedetään, että puu voi korvata muoveja, puuvillaa, kemikaaleja ja metalleja. HS:n mukaan kysymys on, tutkitaanko metsälaboratorioissa tällä hetkellä kuluttajien mieltymysten kannalta oikeita asioita niin, että uusista metsäkeksinnöistä syntyy liiketoimintaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa