Orpo: Suomalainen metsätalous kestävää

Puupohjaisilla biotaloustuotteilla ja puurakentamisella vähennetään valtiovarainministerin mukaan riippuvuutta fossiilitaloudesta.

Suomalainen metsätalous täyttää valtiovarainministeri Petteri Orpon mukaan selvästi kestävän käytön kriteerit niin Euroopan tasolla kuin maailmanlaajuisesti.

”Kun Euroopassa metsät ovat enemmän suojeltuja puistoja, on meille kohtalonkysymys saada EU ymmärtämään, että meille metsien kestävä jalostaminen on eri asia. Minusta puupohjaiset biotaloustuotteet ja puurakentaminen ovat ympäristötekoja, joilla vähennetään riippuvuutta fossiilitaloudesta”, Orpo kertoo Uusi puu -sivuston kirjoituksessa.

Orpon mukaan puunjalostuksen käyttöön tulisi saada vähintään kymmenen miljoonaa kuutiota lisää puuta muun muassa metsätietojärjestelmän kaltaisten ratkaisujen avulla. Metsien käytöstä hyödytään valtiovarainministerin mukaan maakunnissa.

”Metsäpohjainen biotalous avaa suuria mahdollisuuksia aluetalouksien vahvistamiseen, koska metsän jalostamiseen perustuva osaaminen on luonnollinen maakuntien vahvuus.”

Biotalouden hankkeita tulee Orpon mukaan tukea myös yhteiskunnan tutkimus- ja kehityspanoksilla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito