Hyvä kysyntä ja hyvät keskihinnat vauhdittivat Versowoodia

Yhtiön sahaustuotanto nousi edelliseltä tilikaudelta 1,3 miljoonaan kuutioon.

Sahatavarayhtiö Versowoodin liikevaihto koheni. Kesäkuun lopussa päättyneellä tilikaudella liikevaihtoa kertyi runsaat 390 miljoonaa euroa, mikä on nelisen prosenttia enemmän kuin edellisellä tilikaudella. Liikevaihdon kasvu oli voimakkaampaa kotimaassa kuin ulkomailla.

Liikevoitto kuitenkin hieman kutistui. Voitto kertyi 22 miljoonaa euroa, mikä on runsaat kolme prosenttia vähemmän kuin edelliskaudella. Kustannuksia kasvatti tukkien hintojen nousu tilikauden alkupuolella. Loppupuolella hinnat kuitenkin laskivat, mikä kompensoi osin myyntihintojen laskua ja piti kannattavuuden suhteellisen hyvällä tasolla, yhtiöstä kerrotaan.

Omavaraisuusaste nousi 42 prosenttiin.

Sahaustuotanto nousi edellisestä tilikaudesta reilut kolme prosenttia liki 1,3 miljoonaan kuutioon. Puuta hankittiin 3,4 miljoonaa kuutiota.

Liiketoiminnan lähiajan näkymät vaihtelevat. Sahatavaramarkkinoilla epävarmuus jatkuu. Kesän toimitusmäärät ovat olleet hyvällä tasolla, mutta kysynnän ennustaminen on vaikeaa. Muun muassa Brexit ja Saksan taloudellinen tilanne luovat epävarmuutta. Kotimaassa rakentaminen laskee huipputasolta, millä voi olla vaikutusta kotimaan sahatavaran kysyntään.

Liimapuuliiketoiminnassa kysynnän uskotaan pysyvän hyvällä tasolla. Sen sijaan puupakkausliiketoiminnassa kilpailu asiakkaista jatkuu. Lavaliiketoiminnan odotetaan kuitenkin kehittyvän hyvin. Pylvästuotteiden markkinat jatkuvat kotimaassa haasteellisina, myös vientimarkkinat ovat haastavat. Etenkin Englannin jääminen EU:n ulkopuolelle voi vaikuttaa pylväsmyyntiin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa