Itävaltalaisyhtiö ostaa Pölkyn, Virranniemi jatkaa toimitusjohtajana

Yrityskauppa ei tule vaikuttamaan Pölkyn henkilöstöön, asiakkaisiin tai yhteistyökumppanuuksiin, Pölkystä kerrotaan.

Itävaltalainen puunjalostusyhtiö Pfeifer Holding GmbH ostaa puunjalostusyritys Pölkky Oy:n. Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten vahvistuksen. Se saataneen ensi tammikuussa. Kauppahintaa ei kerrottu.

Kaupassa Pölkyn brändi on tarkoitus säilyttää. Myös nykyinen toimitusjohtaja Petteri Virranniemi jatkaa toimitusjohtajana, mutta yrityksen hallitus järjestetään uudelleen.

Yrityskauppa ei tule vaikuttamaan Pölkyn henkilöstöön, asiakkaisiin tai yhteistyökumppanuuksiin. Myös yhtiön investointiohjelmaa jatketaan suunnittellusti lähivuodet.

Aiemmin Keski-Euroopassa toimineelle Pfeiferille yrityskauppa merkitsee askelta kohti Pohjois-Eurooppaa. Uuden markkinan lisäksi päästään myös pohjoisen puun äärelle.

”Pölkky on hyvin hoidettu perheyritys, jolla on osaava henkilöstö ja johto, ainutlaatuinen sijainti Pohjois-Suomen metsien äärellä sekä arvokas markkina-asema. Tämän vuoksi Pölkky tukee täydellisesti kasvustrategiaamme”, sanoo Pfeifer Holding GmbH:n toimitusjohtaja Michael Pfeifer tiedotteessa.

Pölkky on Pohjois-Suomen suurin perheomisteinen puunjalostusyritys. Sen vuosittainen sahatavaratuotanto on noin 700 000 kuutiota. Yhtiö työllistää 420 henkilöä ja liikevaihtoa kertyy vuodessa noin 200 miljoonaa euroa.

Pfeifer Groupilla on noin 2200 työntekijää kahdeksalla eri toimipaikalla Itävallassa, Saksassa ja Tšekissä. Yhtiön tuotantolaitokset tuottavat vuosittain noin 4 miljoonaa kuutiota sahatavaraa, joka jatkojalostetaan lopputuotteiksi. Kaupan seurauksena työntekijämäärä nousee 2 600 henkilöön, liikevaihdon odotetaan nousevan ensi vuonna 1,4 miljardiin euroon.

Kommentit (1)

  1. Panu

    Näin se menee Suomessa, perheyrityksen omistajien on vaikea vastustaa vähintään 100 miljoonaa tai paljonko tuosta sitten maksettiinkin. Saksalaiset ja Itävaltalaiset perheyhtiöt sensijaan mieluummin laajentavat.

Puukauppa Puukauppa