JPJ-Wood nautti koronapiikistä

Tulos erinomaista parempi, mahdollistaa investoinnin suurtehohöyläämöön.

Juupajoella toimiva sahayritys JPJ-Wood Oy teki kesäkuun lopussa päättyneenä tilivuotenaan 65,1 miljoonan euron liikevaihdon, 16,2 miljoonan euron liiketuloksen ja 13,1 miljoonan nettotuloksen. Tukin käyttö oli noin 330 000 kuutiometriä.

Luvut olivat jyrkässä nousussa, kuten koronasuhdanteesta hyötyneillä sahayhtiöillä ylipäätään.

Aiemmalla tilikaudella liikevaihto oli lähes puolta pienempi, 36,7 miljoonaa euroa. Liiketulos oli aiemmin 3,4 ja nettotulos 2,7 miljoonaa euroa, mikä jo sekin oli kymmenvuotiskauden paras tulos.

Yhtiön omavaraisuusaste nousi roimasti 22,8 prosenttiyksiköllä 64,9 prosenttiin, mikä sahayhtiöiden vertailussa on selvästi keskimääräistä vahvempi tase. Yrityksen kokonaisvelat tilikauden lopussa olivat 17,1 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Markus Luodelahti toteaa, että tilikaudelle osuivat huippusuhdanteen molemmat hintapiikit, joista ensimmäinen johtui koronasta ja toinen sodasta.

”Tällä hetkellä näyttää olevan paluu takaisin suurelta osin suhdannetta edeltäviin lopputuotteiden hintoihin. Hyvällä tuloksella vahvistetaan rahoitusasemaa ja kehitetään toimintaa.”

Ensi kesänä on tulossa noin kuuden miljoonan euron investointi uuteen suurtehohöyläämöön, jonka on tarkoitus käynnistyä alkusyksystä.

Puukauppa Puukauppa