JPJ-Wood tömähti huippusuhdanteen jälkeiseen arkeen

Tulosluvut palasivat koronaa edeltävälle tasolle, liikevaihto piti paremmin vaikka supistui.

JPJ-Wood teki kesäkuun lopussa päättyneenä tilivuotenaan 57,2 miljoonan euron liikevaihdolla 2,7 miljoonan liiketuloksen. Viimeisen rivin nettotulokseksi tuli 1,9 miljoonaa euroa.

Liikevaihto supistui edellisvuodesta 7,9 miljoonalla. Tuloslukujen supistuminen oli jopa dramaattista, sillä liiketulos putosi 13,5 miljoonalla ja nettotulos 11 miljoonalla eurolla.

Pitemmälle ajalle suhteutettuna kyse oli koronasuhdanteen jälkeisestä paluusta normaaliin etenkin tulostason osalta. Liikevaihto oli edelleen huomattavasti suurempi kuin koronaa edeltävänä aikana.

Yhtiöllä on vahva tase, sillä 65,3 prosentin omavaraisuusaste on sahayhtiöiden vertailussa varsin korkea. Tilikauden lopussa velkaa oli 13,4 miljoonaa euroa.

Huippusuhdanne suli toisella vuosipuoliskolla

Toimitusjohtaja Markus Luodelahti toteaa, että tilikauden jälkimmäisellä vuosipuoliskolla sahauksen huippusuhdanne suli nopeaan tahtiin, mutta tilikauden hyvän alun myötä tulos oli kohtalainen.

”Tämän hetken tilanne on vaikea ja lähitulevaisuuden näkymät sumuiset. Sahatavarassa on palattu korona-aikoja edeltäneeseen hintatasoon, joten toivottavasti pohjat olisi jo nähty.”

Yrityksessä uskotaan, että puun käyttö kestävänä ja uusiutuvana rakennusmateriaalina keskipitkällä aikavälillä lisääntyy ympäri maailman.

”Siihen on valmistauduttu investoimalla viimeisen parin vuoden aikana raaka-aineen entistä tarkempaan käyttöön sekä energiatehokkuuteen.”

Syyskuussa valmistunut uusi suurtehohöylälinja tehostaa päätuotteen eli lujuuslajitellun ja mitallistetun sahatavaran tuotantoa.

”Investointi mahdollistaa myös tarvittaessa tuoteportfolion laajentamisen.”

Luodelahtien omistama perhesaha toimii Pirkanmaan Juupajoella. Vuotuinen tukin käyttö on noin 400 000 kuutiota.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa