Jyri Seppälä nimitettiin Ilmastopaneelin uudeksi puheenjohtajaksi

Seppälä on toiminut paneelin jäsenenä sen perustamisesta lähtien.

Valtioneuvosto on nimittänyt Suomen ympäristökeskuksen professori Jyri Seppälän Ilmastopaneelin puheenjohtajaksi kaudelle 2024–2027. Paneelin nykyinen puheenjohtaja Markku Ollikainen jää toiminnasta pois kuluvan kauden jälkeen. Seppälä on toiminut paneelin jäsenenä sen perustamisesta lähtien.

Seppälän lisäksi paneeliin nimitettiin jäseniksi 14 tutkijaa yliopistoista ja tutkimuslaitoksista. He ovat tutkimusprofessori Paula Kivimaa Suomen ympäristökeskuksesta, tutkimusjohtaja Antti Arasto VTT:tlä, tutkimusprofessori Hannele Korhonen Ilmatieteen laitokselta,  apulaisprofessori Lassi Ahlvik Helsingin yliopistolta, professori Kati Kulovesi Itä-Suomen yliopistolta, tutkimusprofessori Raisa Mäkipää Luonnonvarakeskuksesta, tutkija Jaana Halonen THL:stä, erikoistutkija Kati Koponen Teknologian tutkimuskeskuksesta, professori Risto Soukka Lappeenrannan teknillinen yliopistolta, professori Heikki Liimatainen Tampereen yliopistolta, professori Jarek Kurnitski Aalto-yliopistolta, tutkija Sampo Soimakallio Suomen ympäristökeskuksesta, professori Anne Toppinen Helsingin yliopistolta ja tutkimusprofessori Heikki Lehtonen Luonnonvarakeskuksesta.

Ilmastopaneelin jäsenhaku käynnistettiin viime keväänä. Korkeakoulut ja tutkimuslaitokset saivat ehdottaa paneeliin jäseniä. Ympäristöministeriö sai 41 jäsenehdotusta ja 6 ehdotusta puheenjohtajaksi.

Ilmastopaneeli on riippumaton asiantuntijaelin, jonka asema on määritelty ilmastolaissa. Se toimii yhteistyössä muiden tiedepaneelien kanssa. Ilmastopaneelin lisäksi luontopaneeli on lakisääteinen tiedepaneeli. Muita tiedepaneeleita ovat kestävyyspaneeli sekä metsäbiotalouden paneeli.

Lisää aiheesta: Jyri Seppälä kaipaa hakkuille rajoja

Korjattu otsikkoon Ilmastopaneeli (14.25)

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat