JPJ-Woodin tulosluvut putosivat jyrkästi

Tilikausi oli vaikea monesta syystä, nyt näkymät paremmat.

Juupajoen Korkeakoskella sahaavan JPJ-Wood Oy:n liikevaihto supistui kesäkuun lopussa päättyneenä tilivuotena 30,1 miljoonaan euroon. Laskua edellisvuodesta oli 12,1 miljoonaa euroa.

Liiketulos painui 1,4 miljoonaa euroa miinukselle. Edellisenä tilikautena liiketulos oli vielä 1,8 miljoonaa positiivinen.

Rahoituskulut huomioon ottava viimeisen rivin nettotulos oli 1,8 miljoonaa euroa tappiollinen. Laskua oli 3,1 miljoonaa euroa, sillä vuotta aiemmin nettotulos oli 1,3 miljoonaa plussalla.

Omavaraisuusaste laski 2,7 prosenttiyksiköllä 19,4 prosenttiin. Kokonaisvelat tilikauden lopussa olivat 19,8 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Markus Luodelahti sanoo tilikauden olleen hyvin poikkeuksellisen ja vaikeasti ennustettavan.

”Viime vuoden jälkimmäisellä puoliskolla tukin ja sahatavaran hintasuhteet ja tukin saatavuus heikkenivät nopeasti, jonka johdosta sopeutimme tuotantoa. Keväällä helmikuu seistiin lakon takia ja sen jälkeen eri maiden koronatoimet aiheuttivat hetkellisesti markkina- ja toimitushäiriötä, mutta kesällä tilanne alkoi kääntyä paremmaksi.”

Kuluvalla tilikaudella tuotantomääriä on lisätty ja tavoitteena on päästä normaaliin tuotantotasoon alkuvuoden aikana jos markkinatilanne jatkuu suotuisana.

Normaalitilanteessa JPJ-Wood käyttää noin 350 000 kuutiometriä havutukkia vuodessa. Viime tilikaudella tukin käyttö oli noin 100 000 kuutiota normaalia vähemmän, josta lakon osuus 30 000 kuutiota.

JPJ-Wood Oy:n omistaa Luodelahtien perhe.

Puukauppa Puukauppa