Stora Enso hakee kasvua pakkauksista ja puurakentamisesta

Lisäkasvua halutaan myös metsissä, Ruotsissa aiotaan yhtiön metsien hakkuita lisätä.


Stora Enso on päivittänyt strategiaansa ja linjannut kolme tulevan kasvun painoaluetta. Ne ovat pakkausmateriaalit ja -ratkaisut, puurakentaminen ja biomateriaalit.

Yhtiöllä on pakkauksissa vahva markkina-asema, josta ponnistaa.

”Ympäristöystävällisillä pakkauksilla on merkittävät kasvumahdollisuudet”, Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky arvioi keskiviikkona yhtiön pääomamarkkinapäivän verkkolähetyksessä.

Breskyn mukaan pakkausinvestointeja ei suunnata uusiin laitoksiin vaan vanhojen modernisoitiin.

”Oulu on esimerkki tästä. Siellä työt ovat sujuneet suunnitelmien mukaan ja tuotanto käynnistyy vuodenvaihteessa”, Bresky kertoo. Yhtiö käänsi Oulun tehtaan kuluneen vuoden aikana paperintuotannosta kartonkiin.

Jatkoa on jo suunnitteilla. Seuraavaksi on tarkoitus uudistaa Skoghallin tehdas Ruotsissa.

Lisää hakkuita yhtiön metsissä

Kasvua on tarkoitus hakea myös puurakentamisesta. Kasvun avaimena yhtiö pitää clt-elementtejä, joissa yhtiöllä on viidenneksen markkinaosuus. Tavoitteena on myynnin kolminkertaistaminen.

Lisäksi kasvua haetaan biomateriaaleista, lähinnä ligniinistä. Siitä toivotaan raaka-ainetta muun muassa akkuihin ja hiilikuituihin.

Lisäkasvua halutaan myös metsistä. Yhtiöllä on metsää runsaat 2 miljoonaa hehtaaria eri puolilla maailmaa. Niiden hoitoon Bresky toivoo tukea digitaalisista apuvälineistä, joiden avulla metsänhoitotoimet voidaan räätälöidä yksittäisen palstan tarpeisiin. Yhtiön tavoitteena on lisätä hakkuita kestävästi Ruotsin metsissään 10–15 prosenttia.

Hakkuiden lisäämisessä Bresky ei nähnyt ongelmia, kunhan kestävyydestä huolehditaan. Ilmastokin hyötyy, jos puupohjaisilla tuotteilla korvataan fossiilisia tai esimerkiksi rakentamisessa betonia ja metalleja.

”Emmekä hakkaa kuin osan kasvusta”, Bresky huomautti.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa