Junnikkalan sahalle 60 vuotta täyteen

Sahayrityksellä on nykyään vientiä 40 eri maahan.

Kalajoella ja Oulaisissa toimivan Junnikkalan sahan perustamisesta on kulunut 60 vuotta. Perheyritys toimii Kalajoella edelleen samalla tontilla, mistä toiminta käynnistyi vuonna 1960.

Yrityksen tarina alkoi oikeastaan heti sotien jälkeen, kun Aarne Junnikkala kairasi puisia vesijohtoputkia. Hänen poikansa Ismo perusti isänsä esimerkin innoittamana sahan syksyllä 1960.

Vienti käynnistyi 1970-luvulla. Ensimmäinen ulkomaankauppa Englantiin tehtiin vuonna 1972, 80-luvun lopulla vienti muodosti jo puolet sahan liikevaihdosta. Nykyisin vientiä on yli 40 maahan ympäri maailman.

2000-luvulla yrityksessä on toteutettu vaiheittain sukupolvenvaihdos ja solmittu yrityskauppoja. Nekin ovat mahdollistaneet kasvun.

Toimitusjohtaja Kalle Junnikkalan mukaan yrityksen toiminta on muuttunut täysin sen historian aikana.

”Tekniikka ja digitalisaatio ovat tuoneet valtavia loikkia erityisesti tuotannolliseen toimintaan. Samalla metsät kasvavat nykyisin aivan eri vauhdilla kuin viime vuosisadalla ja metsänhoito on kehittynyt harppauksin”, Junnikkala toteaa.

Nykyään Kalajoen sahalla valmistuu vuosittain noin 200 000 kuutiota sahatavaraa. Oulaisissa sahatavaraa syntyy vuosittain 150 000 kuutiota. Oulaisissa on keskitetty pieniläpimittaisen männyn jalostukseen, Kalajoella sahataan männyn lisäksi myös kuusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa