Kaidin biojalostamon teknologia meni uusiksi

Plasmakaasutustekniikka on Tekniikka&Talouden mukaan törmännyt Britanniassa ylitsepääsemättömiin ongelmiin.

Kemiin biodiesellaitosta suunnitteleva Kaidi on joutunut laittamaan laitokseen suunnitellun teknologian uusiksi. Kemiinkin kaavailtu plasmakaasutustekniikka on Tekniikka&Talouden mukaan törmännyt Britanniassa ylitsepääsemättömiin ongelmiin.

Amerikkalainen Air Products on sulkenut kaksi jätteistä energiaa plasmakaasutustekniikalla tuottavaa laitosta Englannissa. Teknologian laitoksiin on toimittanut kanadalainen Alter NRG -yhtiö, jonka Kaidi osti sen puolitoista vuotta sitten.

– Kaidilla on hallussaan useita eri kaasutusteknologioita, joista Kemin projektissa käytetään monivaiheista kaasutusteknologiaprosessia. Sen keskiössä on paineistettu kaasutus, kertoo Kaidi Finlandin toimitusjohtaja Carl Haglund.

Plasmakaasutus on hänen mukaansa edelleen täydentävässä roolissa. Muutoksen jälkeen hankkeen kokonaisinvestointi on noin 900 miljoonaa euroa.

Yhtiö hakee kaiken varalta ympäristölupaa 2,8 miljoonalle kuutiolle eli 1,8 miljoonalle tonnille puuraaka-ainetta, kolmanneksen enemmän kuin alkuperäisessä suunnitelmassa. Biopolttonesteen tuotantomäärä kasvaa aiemmasta 200 000 tonnista 225 000 tonniin vuodessa.

METSÄLEHTI

Puukauppa Puukauppa