Kantohinnat nousivat helmikuussa, samoin ostomäärä

Edellisiin vuosiin verrattuna tukkikauppa kasvoi alkuvuonna 12 prosenttia.

Yksityismetsien puukauppa kävi vilkkaasti helmikuussa, Luonnonvarakeskuksen tilastoista selviää. Ostomäärä nousi 3,1 miljoonaan kuutioon. Se on 60 prosenttia vuodentakaista enemmän ja 16 prosenttia suurempi kuin edellisen kolmen vuoden aikana keskimäärin. Viime vuoden helmikuussa kauppaa rasitti muun muassa metsäteollisuuden lakot.

Tammi-helmikuussa puuta ostettiin yhteensä 6,6 miljoonaa kuutiota, mikä on runsaat 40 prosenttia vähemmän kuin alkuvuonna 2020. Toisaalta määrä on kaksi prosenttia pienempi kuin edellisen kolmen vuoden aikana keskimäärin. Edellisiin vuosiin verrattuna tukkipuun kauppa kasvoi 12 prosenttia ja kuitupuun kauppa pieneni 12 prosenttia.

Kantohinnat paranivat tammikuulta. Mäntytukista maksettiin helmikuun pystykaupoissa keskimäärin 58,6 euroa ja kuusitukista 62,4 euroa kuutiolta. Nousua kertyi prosentti. Havutukkien hinnat ovat nousseet kuukausittain viime heinäkuusta alkaen.

Myös kuitupuun hinnat kohenivat tammikuulta. Mäntykuitupuun pystykauppahinta oli 18 euroa, kuusikuitupuu 20,1 ja koivukuitupuun 17,4 euroa kuutiolta.

Sen sijaan hankintahinnat pysyttelivät ennallaan. Mäntykuitupuun keskimääräinen yksikköhinta oli 31,9 euroa, kuusikuitupuun 32,8 euroa ja koivukuitupuun 32,4 euroa kuutiolta.

Luonnonvarakeskuksen tilastoihin kirjatut kaupat edustavat runsasta 90 prosenttia metsäteollisuuden yksityismetsistä ostamasta puusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat