Kasvualustat lihottivat Neovan liikevaihtoa, turpeen myynti sakkasi

Venäjän puuntuonnin päättyminen leikkasi myös biopolttoaineiden myyntitulosta.

Energiayhtiö Neovan alkuvuosi sujui kaksijakoisesti. Kasvualustojen kauppa siivitti konsernin Grow & Care -divisioonan myyntiä, ja koko konsernin liikevaihto tammi-huhtikuussa kipusi 230 miljoonaan euroon. Se on muutaman miljoonan enemmän kuin edellisvuonna, mutta vertailukelpoinen liikevaihto kohosi liki 7 prosenttia.

Laskua liikevaihtoon tuli energiaturpeen myynnin vähenemisestä – pudotusta 13,5 prosenttia – ja biopolttoaineiden myynnin laskusta, vähennystä 3 prosenttia. Biopolttoaineiden myynnin vähentyminen selittyy energiapuun Venäjän tuonnin päättymisellä.

Sen sijaan vertailukelpoinen liiketulos heikkeni. Tulosta kertyi 19 miljoonaa euroa, mikä on 4 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuosi sitten.

”Neova-konserni lopetti heti sodan alkamisen jälkeen kaikki ostot ja myynnit Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa. Energialiiketoiminnassa tämä aiheutti sen, että Venäjältä tuodulle energiapuulle piti nopeasti löytää vaihtoehtoja asiakkaiden polttoainehuollon turvaamiseksi”, sanoo konsernin toimitusjohtaja Vesa Tempakka.

Neova ilmoitti viime vuoden lopulla lopettavansa energiaturpeen tuotannon. Päätös peruttiin Ukrainan sodan sytyttyä, nyt tarkoitus on turvata turpeen avulla polttoaineen saanti etenkin Itä-Suomessa. Yhtiö tuottaa energiaturvetta jatkossa sitovia sopimuksia vastaan, tämän kesän nostotavoite on noin 2 terawattituntia. Sillä taataan polttoaineen riittävyys seuraavalle lämmityskaudelle.

Lisää aiheesta: Neova lopettaa energiaturpeen tuotannon ja tekee 16 miljoonan alaskirjaukset

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut

Upm