Katainen: Euroopan päättäjillä heikot metsätiedot

Jyrki Kataisen mukaan metsä käsitetään usein puistona, missä ei saa hakata.

EU-komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan eurooppalaisten päättäjien tiedon taso metsäasioissa on ollut aina huono, mikä on nähty metsien hiilinielupäätöksen valmistelun yhteydessä.

”Puu ja metsä koetaan isossa osassa Eurooppaa olevan suojelun piirissä. Metsiä tulisi monen mielestä kohdella kuin puistoja, jotka ovat kaupunkilaisten virkistysalueita ja niitä ei saa hakata. Oikeastaan vain metsämailla ymmärretään se, että metsillä voi olla myös talouskäyttöä”, Katainen totesi avatessaan Uusi puu- yhteisön näyttelyn Euroopan parlamentissa Brysselissä.

Kataisen mukaan jäsenmaiden kannattaa pyrkiä yhteiseen metsästrategiaan, jonka kautta voidaan saada lisää ymmärrystä metsien monipuoliselle käytölle.

”Nykytila ei ole toivottava, jos parlamentista tulee lainsäädäntöä, joka estää uusiutuvien raaka-aineiden hyödyntämisen. Komissiossa on vuonna 2012 hyväksytty biotalousstrategia, jonka uudistamisen tarvetta on selvästi olemassa. Nyt kun strategia on ollut tutkimus- ja kehityspainotteinen, sen päivittämisessä voitaisiin ottaa puun käyttö uusiutuvana biotalouden materiaalina enemmän politiikan keskiöön.”

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat