Kemeran käytössä alkuvuonna viidenneksen nousu, eniten tukea maksettu Pohjois-Pohjanmaalla

Tukien käyttö väheni vain neljässä eteläisessä maakunnassa.

Kemeratukien käyttö jatkui toukokuussa viimevuotista vilkkaampana. Suomen metsäkeskuksen tilastojen mukaan kemeratukia on maksettu tammi-toukokuussa yhteensä 10,9 miljoonaa euroa, mikä on viidenneksen enemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla.

Eniten tukea maksettiin maan keski- ja pohjoisosissa: Pohjois-Pohjanmaalla (1,9 miljoonaa euroa), Etelä-Pohjanmaalla (1,3 miljoonaa euroa) ja Lapissa (1,1 miljoonaa euroa). Vähiten tukea hyödynnettiin Kymenlaaksossa, maksuja kertyi alkuvuonna vain 180 000 euroa.

Kemeran käyttö lisääntyi useimmissa maakunnissa, laskua oli vain neljässä. Suhteessa eniten tuen käyttö nousi Etelä-Karjalassa, noin 55 prosenttia. Suurinta lasku oli Uudellamaalla, käyttö putosi vuodentakaisesta viidenneksen.

Hakemukset lokakuun alkuun mennessä

Kemeravaroja on tälle vuodelle käytössä 47,9 miljoonaa euroa. Viime vuonna käyttö jäi vajaaseen 37 miljoonaan euroon.

Ensi vuonna kemeran korvaa uusi metka-kannustejärjestelmä, mikä tarkoittaa että kemeratukien haku päättyy jo syksyllä. Hakemukset on toimitettava Metsäkeskukselle lokakuun alkuun mennessä.

Kun uusi järjestelmä tulee voimaan, tukihakemusten käsittely alkaa Metsäkeskuksessa vaiheittain. Ensiksi käsitellään nuoren metsänhoidon ja terveyslannoituksen hakemukset.

Metkan voimaantulo edellyttää vielä Euroopan komission hyväksyntää.

Lisää aiheesta: Tukijärjestelmä vaihtuu ensi vuonna – kemerahakemukset toimitettava lokakuun alkuun mennessä

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat