Kemeratöissä loppukiri viime vuoden lopulla, alkuvuoden maksatukset nousussa

Tammikuussa tukia maksettiin 400 000 euroa enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kemeratukien maksatukset piristyivät alkuvuonna. Suomen metsäkeskuksen tilastojen mukaan tukia maksettiin tammikuussa 2,4 miljoonaa euroa, mikä on noin 400 000 euroa enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kasvu näyttäisi jatkuvan. Helmikuun 10. päivään mennessä tukia oli maksettu 3,2 miljoonaa euroa, mikä on 500 000 euroa enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Eniten tukea on alkuvuonna maksettu Pohjois-Pohjanmaalla, runsaat 500 000 euroa. Se on noin 50 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Vähiten tukea käytettiin Uudellamaalla, vajaat 50 000 euroa, siinä on laskua runsaat 50 prosenttia vuodentakaisesta.

Koska kyse on tukien maksusta, puhutaan vielä viime vuoden puolella tehdyistä töistä, joiden paperityöt ovat valmistuneet vasta tämän vuoden puolella. Eli loppuvuodesta kemeratöissä oli viime vuonna jonkinlainen loppukiri.

”Näin voi sanoa. Tämä on pieni positiivinen signaali”, sanoo hankehallinnon asiantuntija Yrjö Niskanen Metsäkeskuksesta.

Kemeratukea käytettiin viime vuonna vajaat 37 miljoonaa euroa, mikä on yli 5 miljoonaa vähemmän kuin vuonna 2021. Tälle vuodelle tukirahaa on varattu lähes 48 miljoonaa euroa.

Lisää aiheesta: Kemerahakemukset Metsäkeskukseen ajoissa

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat