Aalistunturilla hakkuut keskeytyivät jälleen, mielenosoittajia tullut myös Ruotsista

Mielenosoittajat vaativat hakkuiden lopettamista kansallispuistoksi esitetyllä alueella.

Osa mielenosoittajista istui useita metrejä korkeille kolmijaloille, jotka tukkivat tien hakkuutyömaalle. (Kuva: Elokapina)

Ympäristöaktivistit keskeyttivät Aalistunturin hakkuut sunnuntaina iltapäivällä. Poliisit kävivät paikalla, mutta onnistuivat poistamaan vain muutaman mielenosoittajan ja työt olivat maanantaiaamulla yhä keskeytettynä.

Yön aikana mielenosoitukseen on liittynyt lisää ihmisiä, muun muassa Ruotsin metsäkapinan Skogsupproretin aktivisteja, Elokapinasta kerrotaan.

Elokapinan kanssa hakkuita ovat vastustamassa Luonto-Liiton metsäryhmä ja Greenpeacen aktiivit ja yksityishenkilöitä. Yhdessä nämä muodostavat ns. Metsäliikkeen, joka vaatii Metsähallitusta luopumaan kaikista hakkuista kansallispuistoesityksen alueella, kunnes esitys on käsitelty ympäristöministeriössä.

Mielenosoittajat vetoavat myös ympäristöministeriöön Aalistunturin suojelualueen laajentamisen ja kansallispuiston pikaisen perustamisen puolesta. Lisäksi liike vaatii valtion metsien käytön uudistamista: valtion metsiä on suojeltava ainakin puoli miljoonaa hehtaaria lisää.

Luonnonsuojeluliiton Lapin piiri oli vedonnut hallinto-oikeuteen hakkuiden keskeyttämiseksi. Hallinto-oikeuden mukaan hakkuiden keskeyttämiseen ei kuitenkaan ollut perusteita ja hylkäsi hakemuksen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat