Kemijärven biojalostamo lähes varma

Shanying-yhtiön mukaantulo pääomistajaksi sinetöi tehtaan toteutumisen. Rakennustöiden on määrä alkaa kesällä.

Kiinalaisen Shanying-ryhmän omistama sijoitusyhtiö ja Boreal Bioref ovat allekirjoittaneet investointitavoitesopimuksen, jonka mukaan Shanyingista tulee Boreal Bioref Oy:n enemmistöomistaja, sellun ja muiden biotuotteiden ostaja ja operatiivinen kumppani. Shanyingin mukaantulo Kemijärven biojalostamoinvestointiin varmistaa osaltaan investoinnin toteutumisen.

Boreal Bioref Oy on saattanut loppuun valmistelutyöt, joiden pohjalta Kemijärvelle suunnitellun 500 000 tonnin biojalostamon investointipäätös voidaan tehdä. Tekninen suunnittelu, toteutettavuusselvitys sekä merkittävät puunhankintasopimukset on saatu päätökseen.

Suunnitelman mukaan rakennustyöt aloitetaan tämän vuoden kesällä ja biojalostamon on määrä valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä. Rakennustöiden aloittaminen edellyttää ympäristölupaa sekä kaikkien rahoitussopimusten ja niihin liittyvien Kiinan viranomaisten myöntämien lupien saamista.

Shanying on Kiinan kolmanneksi suurin pakkauspaperin ja pahvin tuottaja. Yritys keskittyy pääasiassa voimapapereiden, kartongin, korkealaatuisten aaltopapereiden, offsetpapereiden ja muiden paperilaatujen valmistamiseen.

Shanghain pörssiin listatut yhtiön juuret ovat Itä-Kiinassa, mutta toiminta on viime vuosina kasvanut myös Keski- ja Etelä-Kiinan maakuntiin ja ulkomaille. Viime vuoden lopulla Shanying osti ruotsalaisen Nordic Paper -yhtiön, joka valmistaa erikoisselluja ja -paperin. Shanyingin vuosituotanto on yli kolme miljoonaa tonnia paperia ja miljardi neliömetriä levyä ja kartonkia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa