Koirat kiinni taas maanantaista alkaen

Koirien kiinnipito on tärkeää eläinten lisääntymisaikana.

Koirien kiinnipitoaika alkaa ensi maanantaina. Lain mukaan koirat on pidettävä kytkettyinä maaliskuun alusta elokuun 19. päivään asti.

Kiinnipitoaikana koiran on oltava aina kytkettynä tai siten, että se on välittömästi kytkettynä. Koira voi olla vapaana alueen omistajan tai haltijan luvalla ainoastaan pihamaalla, puutarhassa tai muulla aidatulla alueella.

Koirat pidetään kiinni, jotta luonnoneläimillä olisi rauha niiden lisääntymisaikana. Etenkin rajun talven jälkeen eläimet voivat olla heikossa kunnossa ja tarvitsevat rauhaa lepoon ja ruokailuun, Suomen kennelliitto muistuttaa.

Erityisesti kanalinnuille on tärkeää, etteivät koirat juokse vapaana maaliskuun alun jälkeen. Vaikka koira ei olisikaan linnuista kiinnostunut, linnut suhtautuvat koiraan kuin mihin tahansa petoon ja kaikkoavat helposti pesimäpaikalta. Koira voi myös tuhota pesiä.

Kiinnipitoaika koskee kaikkia koiria muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Kiinnipitoaika ei koske poliisin, tullin, puolustusvoimien tai rajavartiolaitoksen työtehtävissä olevia koiria tai paimentamis-, opas- tai vartiointitehtävien koulutustilanteita.

Kiinnipitoaika ei koske myöskään alle viiden kuukauden ikäisiä pentuja tai palvelutehtävissä olevia koiria.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat