Korkojen lasku painoi Tornatorin miinukselle

Teollisuuden lisääntyvä puunkäyttö tulee kasvattamaan puun kysyntää loppuvuonna, Tornatorin toimitusjohtaja Sixten Sunabacka arvioi.

Brexitin aiheuttama markkinakorkojen lasku käänsi metsäyhtiö Tornatorin alkuvuoden tuloksen reilusti tappiolle. Yhtiölle kertyi tammi-kesäkuussa liikevoittoa 31 miljoonaa euroa, mutta kun korkojen laskun tulosvaikutus oli -68 miljoonaa euroa, tuli tilikaudelta tappiota liki 38 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto kutistui viime vuodesta hieman, 46 miljoonaan euroon.

Yhtiön pääliiketoiminnan – puun myynnin – liikevaihto kasvoi kuitenkin suunnitellusti ja operatiivisen toiminnan tulos parani. Puuta luovutettiin 1,6 miljoonaa kuutiota, mikä on 400 000 kuutiota enemmän kuin edellisvuonna.

”Suomen metsäteollisuuden lisääntyvä puun käyttö näkyi jo kysynnässä kasvaneina hakkuumäärinä. Puun hintaa lisääntynyt kysyntä ei merkittävästi nostanut”, toimitusjohtaja Sixten Sunabacka arvioi.

Hän ennakoi, että Suomen ja Ruotsin lisääntyvä puunkäyttö tulee loppuvuonna edelleen hieman parantamaan puun kysyntää sekä Suomessa että Virossa. Virossa kysyntä katsauskaudella oli tosin vielä heikkoa.

Tornator jatkoi metsäinvestointejaan Virossa. Yhtiö osti alkuvuonna sieltä noin 1 300 hehtaaria metsämaata.

METSÄLEHTI