Metsään.fi jyrää sähköisissä palveluissa

Metsäkeskuksen ylläpitämä Metsään.fi-verkkopalvelu on Suomen käytetyin metsänomistajille suunnattu verkkopalvelu.

Suomen metsäkeskuksen ylläpitämä Metsään.fi-verkkopalvelu on maan käytetyin metsänomistajille suunnattu verkkopalvelu. Tieto Oy:n ja Jyväskylän yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan palvelua käytti peräti 67 prosenttia tutkimukseen osallistuneista. Toiseksi suosituinta palvelua käytti 14,5 prosenttia vastaajista.

”Tutkimus kertoo, että sähköinen palvelu ja asiointi kiinnostavat metsänomistajia ja he ovat löytäneet palvelumme”, palvelupäällikkö Veikko Iittainen Metsäkeskuksesta kertoo.

Hän ennakoi, että syyskuussa palvelussa julkaistavat kemeran toteutusilmoitukset lisäävät palvelun kiinnostavuutta entisestään.

Touko-kesäkuussa tehtyyn tutkimukseen vastasi liki 14 000 metsänomistajaa. Heistä valtaosa on omistanut metsää yli 10 vuotta, ja he hoitavat metsään liittyviä asioita muutaman kerran vuodessa. Vastaajista 69 prosentilla oli metsäsuunnitelma.

Metsään.fi-palvelu käynnistettiin vuonna 2012. Tällä hetkellä palvelussa on tietoa 10,6 miljoonalta metsähehtaarilta, kattavat tiedot Suomen yksityismetsistä valmistuvat vuonna 2020. Palvelulla on 64 000 metsänomistajakäyttäjää ja 1 900 toimijakäyttäjää.

Maa- ja metsätalousministeriössä uudistetaan parhaillaan metsätietolakia. Uudistus voi muuttaa metsätietojen käytön nykyistä avoimemmaksi, mutta tästä huolimatta henkilötiedoiksi katsotut metsätilan omistaja- ja tilatunnistetiedot pysyvät Metsään.fi-palvelussa edelleen vahvan suojauksen takana.

METSÄLEHTI