Koskisen suunnittelee listautumista, rahoitusta haetaan kasvuun

Puunjalostusyhtiö hakee listautumalla 30 miljoonan euron pottia.

Puunjalostusyhtiö Koskisen suunnittelee listautumista Nasdaq Helsingin pörssilistalle. Haussa on 30 miljoonaa euron potti.

Perheyhtiön listautumista perustellaan kasvulla. Pörssilistauksen toivotaan tuovan myös lisää näkyvyyttä yhtiölle.

”Pääsyy on yhtiön kasvustrategian toteuttaminen myös tulevaisuudessa. Varat menevät investointeihin”, Koskisen hallituksen puheenjohtaja Juha Vanhainen kertoi perjantaina tiedotustilaisuudessa.

Osakkeita tarjotaan niin yksityishenkilöille, yhteisöille kuin instituutioille. Vanhaisen mukaan nykyiset omistajat aikovat pysyä omistajina jatkossakin.

Koskisella on parhaillaan käynnissä uuden sahan rakentaminen Järvelään. Sen on tarkoitus olla käytössä vuonna 2024. Uusi saha mahdollistaa käytettävän tukkipuun mittojen laajentamisen.

”Metsänomistajia varmasti kiinnostaa, että pienempi dimensioisempikin puu kelpaa”, yhtiön toimitusjohtaja Jukka Pahta kertoi.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan lopetti puun tuonnin Venäjältä Suomeen. Koskinen toi viime vuonna Venäjältä noin 40 000 kuutiota koivutukkia, joka on nyt hankittava muualta.

”Olemme tehneet erilaisia toimia, joilla aukkoa paikataan”, Pahta totesi.

Koskisen liikevaihto on viime vuonna runsaat 300 miljoonaa euroa. Tavoitteena on kuitenkin liikevaihdon nostaminen 500 miljoonaan euroon.

Koskisella on noin 900 työntekijää. Yhtiön tuotantolaitokset sijaitsevat Järvelässä ja Hirvensalmella sekä Toporówissa Puolassa. Päätuotteita ovat havusahatavara, koivuvaneri ja lastulevy. Puuta yhtiö käyttää noin 1,5 miljoonaa kuutiota.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa