Metsäteollisuus: Puukauppaa käyty viimevuotista hitaammin, hinnoissa nousua

Kuitupuun hinnat olivat lokakuussa jopa viidenneksen korkeammalla tasolla kuin vuoden alussa, Metsäteollisuus ry kertoo.

Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset ovat ostaneet tammi-lokakuussa puuta yksityismetsistä yhteensä runsaat 27 miljoonaa kuutiota. Se on 11 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten vastaavalla jaksolla. Syksyn aikana puuta on ostettu kuitenkin edellissyksyjä vilkkaammin.

Kuitupuun ostot jäivät 13,3 miljoonaan kuutioon, tukkia ostettiin 12,8 miljoonaa kuutiota.

Kantohinnat ovat kuitenkin nousseet. Havutukkien kantohinnat olivat lokakuussa 11–12 prosenttia ja koivutukin kantohinta 9 prosenttia korkeammat kuin vuoden alussa. Kuitupuiden kantohinnat olivat 15–21 prosenttia korkeammalla tasolla kuin vuoden alussa.

Metsäteollisuuden tilastojen mukaan mäntytukista maksettiin lokakuussa keskimäärin 69 euroa kuutiolta, mutta hinta vaihteli alueittain ja hakkuutavoittain 39 ja 73 euron välillä. Kuusitukin keskihinta oli 72 euroa kuutiolta hinnan vaihdellessa 47 ja 75 euron välillä. Koivutukin keskihinta oli 49 euroa kuutiolta, kun hinta vaihteli 31 ja 55 euron välillä. Kuitupuiden keskikantohinta oli 21–22 euroa kuutiolta, ja hinta vaihteli 12 ja 25 euron välillä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa