Kuhmo ennakoi tuotannonrajoituksia loppuvuodelle, kysynnässä haasteita

Yhtiön liikevoitto ja -vaihto laskivat viime vuonna.

Sahayhtiö Kuhmon tulos heikkeni viime vuonna. Liikevoitto jäi 25 miljoonaan euroon, mikä on 8 miljoonaa euroa vähemmän kuin edellisvuonna. Liikevaihto laski niukasti 125 miljoonaan euroon. Taloudellinen tulos oli laskusta huolimatta edelleen kiitettävä, yhtiöstä todetaan.

Myös toimitukset ja tuotanto laskivat. Sahatavaraa tuotettiin 360 000 kuutiota, mikä on runsaat 30 000 vähemmän kuin edellisvuonna. Toimitukset vähenivät 18 000 kuutiolla.

Yhtiön mukaan tuotantoa rajoitettiin markkinasyistä, mutta rajoituksia aiheuttivat myös paketointilinjan koeajot.

Kuluvasta vuodesta Kuhmo odottaa haastavaa. Päänvaivaa aiheuttavat laskeneet sahatavaran hinnat sekä kohonneet tuotanto- ja toimituskustannukset. Kysynnässä on haasteita kaikilla päämarkkina-alueilla.

”Todennäköisesti loppuvuoden aikana tullaan näkemään tuotannonrajoituksia. Kaikkiin kustannuksiin, mukaan lukien tukit ja parrut, kohdistuu voimakkaita hintojen alentamispaineita ja sahatavaran hintoja on nostettava toimintaedellytysten turvaamiseksi”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Tommi Ruha tiedotteessa.

Yhtiö muistuttaa, että keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä sahatavaran kysyntä jatkuu hyvänä. Se kuitenkin edellyttää toimintaympäristöä, jossa kustannuskilpailuykyky riittää maailman markkinoilla menestymiseen.

”Suomalaisen puuteollisuuden toimintaympäristöä ei tule heikentää lisäsuojelulla tai muilla metsien käytön rajoituksilla – ei yksityisillä, eikä valtionmailla”, Ruha toteaa.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa