Lakot jatkuvat vielä viikolla, SAK pohtii jatkoa pääsiäisen jälkeen

Rautateiden tavarakuljetukset seisovat myös ensi viikolla.

SAK:n hallitus on päättänyt jatkaa poliittisia lakkoja vielä viikolla. Näin ollen lakot jatkuvat keskeytyksettä ensi viikonkin. Seuraavan kerran SAK pohtii tilannetta pääsiäisen jälkeen.

”Olemme pyytäneet pääministeri Petteri Orpon hallitukselta oikeudenmukaisuutta ja kohtuutta. Hallitus ei kuitenkaan kuuntele työntekijöitä edustavia järjestöjä. Edelleen se aikoo toteuttaa lukuisia elinkeinoelämän tavoitteita, jotka ovat työntekijöille kielteisiä. Useilla niistä ei ole vaikutusta työllisyyteen tai julkisen talouden tasapainoon”, toteaa SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta tiedotteessa.

Elorannan mukaan ammattiliitoilla on valmius keskeyttää lakot koska tahansa, jos hallitus osoittaa ymmärrystä työntekijöiden huolille.

Lakot tuntuvat paitsi satamissa myös kuljetuksissa. Puukuljetusten keskeydyttyä useita tehtaita metsäteollisuudessa on jouduttu ajamaan alas. Metsäkoneyrittäjiä askarruttaa myös polttoaineen riittävyys.

Lakossa on yhteensä noin 7 000 Teollisuusliiton, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n, Palvelualojen ammattiliiton PAMin, Rakennusliiton, Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n sekä Sähköliiton työntekijää.

Lakon rajoista saadaan päivitettyä tietoa sitä mukaa, kun ammattiliitot niistä ilmoittavat. JHL on jo ilmoittanut, että rautateiden tavaraliikennettä koskevat lakot jatkuvat ensi maanantaista viikolla.

Lisää aiheesta: ”Suurin uhka on polttoaine”, lakoilla pitkät vaikutukset

Kommentit

Ei vielä kommentteja.