Kemeraa käytetty alkuvuonna viimevuotista enemmän, Lapissa kolmanneksen kasvu

Vähiten kemeratukia on maksettu alkuvuonna Kymenlaaksossa.

Kemeratukia on tänä vuonna hyödynnetty vilkkaammin kuin viime vuonna. Syyskuun loppupuolella (28.9.) tukia oli maksettu yhteensä 23 miljoonaa euroa, mikä on 15 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavalla jaksolla, Suomen metsäkeskuksen tilastoista selviää. Kaikkiaan tukea on budjetoitu tälle vuodelle yhteensä 47,5 miljoonaa euroa.

Eniten tukea on maksettu Pohjois-Pohjanmaalla, toistaiseksi yhteensä 3,7 miljoonaa euroa. Se on 9 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Eniten tukien määrä nousi Lapissa, runsaalla 700 000 eurolla eli kolmanneksella liki 3 miljoonaan euroon. Vähiten tukea maksettiin Kymenlaaksossa, runsaat 400 000 euroa.

Kemeran käyttö lisääntyi viime vuodesta kaikissa maakunnissa paitsi Kainuussa. Siellä laskua vuodentakaiseen on muutama prosentti. Muutamissa maakunnissa kasvu jäi vaatimattomaksi, esimerkiksi Uudellamaalla 0,29 prosenttiin.

Ympäristörahoista iso osa vielä käyttämättä

Luonnonhoidon tukea ja ympäristötukea on budjetoitu tälle vuodelle 17,5 miljoonaa euroa. Tuista oli maksettu syyskuun lopulla 7 miljoonaa euroa eli 40 prosenttia. Jäljellä on vielä runsaat 10 miljoonaa euroa.

Eniten tukia oli hyödynnetty Lapissa, yhteensä 1,1 miljoonaa euroa, vähiten Kymenlaaksossa runsaat 100 000 euroa.

Tänään (2.10) on viimeinen päivä, jolloin Metsäkeskus ottaa vastaan kemeratukihakemuksia. Nykyinen kemeralaki on voimassa vuoden loppuun, ensi vuonna metsätaloutta tuetaan uudella metka-järjestelmällä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus