Loimu: Metsähallituksen vähennettävä irtisanottavien määrää

Eduskunnan on otettava huomioon Metsähallituksen Luontopalveluiden määrärahatarpeet, ammattijärjestö vaatii.

Ammattiliitto Loimu vaatii Metsähallitusta vähentämään irtisanottavien määrää alkavissa muutosneuvotteluissa ja etsimään aidosti muita keinoja tarvittaville säästöille. Neuvotteluissa on uhattuna lakisääteisiä tehtäviä, joita on hoidettu määräaikaisilla työsuhteilla, Loimu korostaa.

Metsähallitus ilmoitti viime viikolla aloittavansa Luontopalveluita ja konsernin yhteisiä toimintoja koskevat muutosneuvottelut. Neuvottelut koskevat noin 460 vakituista työntekijää ja johtavat enimmillään 60 vakituisen työsuhteen päättymiseen. Lisäksi joidenkin työntekijöiden toimenkuviin ja palvelussuhteen ehtoihin on tulossa muutoksia. Luontopalvelut hoitaa maamme kansallispuistoja ja retkeilyalueita.

Neuvottelujen taustalla on kutistuva rahoitus. Ensi vuoden budjetti edellyttää luontopalveluilta noin kahdeksan miljoonan euron säästöjä.

Loimu vaatii, että eduskunta ottaa budjettia käsitellessään huomioon Metsähallituksen Luontopalvelujen määrärahatarpeen. Metsähallituksen on jatkossakin voitava hoitaa ja suojella valtion maa- ja vesialueita sekä huolehtia siitä, että niiden luontoarvot säilyvät ja että kansalaiset voivat jatkossakin nauttia laadukkaista luontopalveluista, järjestö linjaa.

Loimu on luonnontieteellisten, ympäristötieteellisten ja metsätieteellisten alojen asiantuntijoiden ammattiliitto.

Lisää aiheesta: Muutosneuvottelut käyntiin Metsähallituksen Luontopalveluissa ja konserniyksiköissä, uhattuna 60 työpaikkaa

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat