Luke: Tammikuussa raakapuuta vietiin 160 000 kuutiometriä

Raakapuun vientimäärä on noin kolmannes tuonnin määrästä.

Tammikuussa tuotiin reilut puoli miljoonaa kuutiota puuta, pääosin kuitupuuta ja haketta, kertovat Luonnonvarakeskuksen tuoreet tilastot.

Tärkeimmät tuontilähteet olivat Latvia, Ruotsi ja Viro, joista kaikista tuotiin reilut 150 000 kuutiometriä. Viime vuoden tammikuuhun verrattuna vienti on vähentynyt 35 prosenttia. Syynä on Venäjän tuonnin loppuminen viime vuoden keväällä.

Raakapuuta vietiin tammikuussa noin 160 000 kuutiometriä, siis noin kolmannes tuonnin määrästä. Joulukuussa puuta vietiin lähes puolet tuodusta määrästä. Viime syksyn aikana viennin osuus oli keskimäärin kolmannes tuodun puun määrästä. Myös vienti on pääosin sellun valmistukseen käytettävää kuitupuuta

Runsaimmin raakapuuta vietiin Ruotsiin, jonne esimerkiksi tammikuussa meni 126 000 kuutiota kuitupuuta, mikä siis on hieman vähemmän kuin Ruotsista tuotu määrä.

Ruotsiin viedyn puun keskihinta oli reilut 63 euroa. Hinnat ovat FOB-hintoja, mikä tarkoittaa puun hintaa laivaan lastattuna tuonti-/vientisatamassa. 

Baltiasta tuotu puu on yhä hinnoissaan. Latviasta tulleen puun keskihinta oli tammikuussa 91 euroa. Viron puun hinta oli 83 euroa ja Ruotsista tuodun 58 euroa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa