Luken Katila YK:n metsäfoorumissa: Metsien merkitys aliarvioitu

Suuri osa metsien tuotannosta ja kaupasta tapahtuu kehitysmaissa epävirallisen talouden piirissä.

Luonnonvarakeskuksen vanhemman tutkijan Pia Katilan mukaan metsät olisi sisällytettävä kansallisiin talous- ja kestävyysstrategioihin. Katila oli maanantaina mukana YK:n metsäfoorumin paneelikeskustelussa, jossa pureuduttiin metsänhoidon ja käytön rooliin kestävään taloudellisen kasvun ja kasvavan väestön elinolojen turvaamiseen ja parantamiseen.

”Monissa maissa maatalouden tai kaivosteollisuuden merkitys on taloudellisen kasvun ja työllisyyden kannalta paljon suurempi kuin virallisen metsäsektorin. Tämä edistää metsien raivaamista näihin tarkoituksiin.”

”Metsien merkitys on kuitenkin aliarvostettu, sillä suuri osa metsiin liittyvästä tuotannosta ja kaupasta tapahtuu kehitysmaissa epävirallisen talouden piirissä. Metsien tuottamia, elämälle ja ihmisten hyvinvoinnille välttämättömiä ympäristöpalveluita ei myöskään systemaattisesti arvoteta”, Pia Katila sanoi.

YK:n metsäfoorumi kokoontuu parhaillaan 14:een istuntoonsa New Yorkissa. Taloudellisen kestävyyden lisäksi kokouksen muut teemat ovat ilmastonmuutos ja metsien rooli sosiaalisen kestävyyden turvaamisessa.

Vuonna 2001 perustetun YK:n metsäfoorumin tavoitteena on edistää, seurata ja arvioida metsien kestävää hoitoa ja käyttöä sekä luoda mahdollisuus kansainvälisen metsäpolitiikan kehittämiseen. Kokouksen tulokset raportoidaan YK:n yleiskokoukselle.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat