Luken Walls siirtyy Tampereen yliopiston rehtoriksi

Luonnonvarakeskuksen uuden pääjohtajan haku käynnistyy kesällä.

Ensi vuonna aloittavan Tampereen uuden yliopiston rehtoriksi on valittu Luonnonvarakeskuksen (Luke) pääjohtaja Mari Walls. Hän aloittaa uudessa tehtävässään jo elokuussa, uuden yliopiston toiminnan käynnistymiseen saakka hän toimii Tampereen korkeakoulusäätiön toimitusjohtajana.

Walls on Luken, Suomen toiseksi suurimman tutkimuslaitoksen, ensimmäinen pääjohtaja. Luke perustettiin vuoden 2015 alussa fuusioimalla kolme aiempaa tutkimuslaitosta (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, Metsäntutkimuslaitos ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos) sekä maa- ja metsätalousministeriön Tietopalvelukeskuksen ruoka- ja luonnonvaratilastointi.

”Professori Wallsin kokemus kolmen tutkimuslaitoksen onnistuneesta integroinnista uudistuneeksi Luonnonvarakeskukseksi on tavattoman arvokasta uuden Tampereen yliopiston ja korkeakouluyhteisön menestykselle”, Tampereen yliopiston siirtymäkauden hallituksen puheenjohtaja, professori Marja Makarow toteaa.

Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopisto yhdistyvät ensi vuoden alussa monialaiseksi Tampereen yliopistoksi. Yliopistosta tulee Suomen toiseksi suurin.

Maa- ja metsätalousministeriö käynnistää Luonnonvarakeskuksen uuden pääjohtajan haun kesällä. Nimitys on tarkoitus vahvistaa syksyllä valtioneuvostossa.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat