Sahaus nosti Koskisen tulosta

Yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto kohosi runsaaseen 9 miljoonaan euroon, mikä on yli tuplasti enemmän kuin edellisvuonna.

Puunjalostusyhtiö Koskisen tulos ja liikevaihto paranivat viime vuonna. Vertailukelpoinen liikevoitto kohosi runsaaseen 9 miljoonaan euroon, mikä on yli tuplasti enemmän kuin edellisvuonna. Liikevaihto nousi muutamalla prosentilla 270 miljoonaan euroon.

Liiketoiminnoittain kehitys oli vaihtelevaa. Sahateollisuuden kannattavuus parani merkittävästi, mikä selittyy viime vuoden toisen puoliskon hyvällä kysynnällä sekä nousseilla markkinahinnoilla, yhtiö kertoo. Myös sahaus sujui suunnitellusti, ajoittaisesta tukkipulasta huolimatta.

Lastulevytuotannossa kehitys oli positiivista, mutta vanerintuotanto kärsi koivutukkipulasta. Vanerin kysyntä jatkui vahvana, mutta raaka-ainepulan takia toimituksia jouduttiin lykkäämään.

Puunhankinnassa vuosi olikin haastava. Havupuun saatavuus oli riittävä, mutta koivutukkipula sen sijaan aiheutti ongelmia. Lisäksi tukkien hintojen nousu sekä alhaiset energia- ja kuitupuun myyntihinnat rasittivat yhtiön tulosta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa