Luonto kutsuu itsenäisyyden juhlavuonna

Luonnon päivät –hankkeen tavoitteena on viedä ensi vuonna jokainen suomalainen ja Suomen ystävä luontoon yhdessä ainakin kerran.

Kun Suomi täyttää ensi vuonna 100 vuotta, on luonnollakin paikka juhlinnassa. Juhlavuoden kunniaksi perustetun Luonnon päivät 2017 -hankkeen tavoitteena on viedä jokainen suomalainen ja Suomen ystävä luontoon yhdessä ainakin kerran.

Juhliin voi osallistua monella tapaa. Voit järjestää tapahtuman, ja ilmoittaa siitä Luonnon päivien tapahtumakartalle hankkeen verkkosivuilla. Kartalta voi myös hakea itselleen mieluista tapahtumaa ja osallistua siihen. Karttapalvelu avautuu elokuussa.

Hanke järjestää ensi vuonna neljä luontopäivää. Talviluonnon päivänä 4. helmikuuta nautitaan lumisesta talvesta, keväästä villiinnytään 20. toukokuuta ja kesäyöhön tutustutaan 17. kesäkuuta. Silloin vietetään myös Luonnonkukkien päivää ja juhlitaan Suomen 40. kansallispuiston, Hossan, avajaisia. Luonnon päivät huipentuvat lauantaina 28. elokuuta, 100 päivää ennen itsenäisyyspäivää. Silloin muun muassa laulu raikuu eri kansallispuistoissa.

Tapahtumia on rakentamassa Metsähallituksen ohella 50 eri toimijaa.

METSÄLEHTI