Matti Kylävainiosta Sahateollisuuden uusi puheenjohtaja, ”kilpailukykyinen toimintaympäristö on tärkeä”

Sahateollisuuden yrityksille puun saatavuus on toimintaympäristötekijöistä tärkein, järjestöstä todetaan.

Matti Kylävainio on perheyhtiö Keitele Groupiin kuuluvan sahayhtiö Keitele Timberin toimitusjohtaja. (Kuva Keitele Group)
Matti Kylävainio on perheyhtiö Keitele Groupiin kuuluvan sahayhtiö Keitele Timberin toimitusjohtaja. (Kuva Keitele Group)

Sahayhtiö Keitele Timberin toimitusjohtaja Matti Kylävainio on valittu Sahateollisuus ry:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi. Tänään keskiviikkona järjestetyssä yhdistyksen syyskokouksessa uusiksi varapuheenjohtajiksi valittiin Versowoodin toimitusjohtaja Ville Kopra ja Multian Sahan toimitusjohtaja Heikki Nuoranne.

Kylävainio muistutti kilpailukykyisen toimintaympäristön merkityksestä sahateollisuudelle.

”Menestys vaatii hyvän toimintaympäristön teollisuudelle. Sahatavaran ja puutuotteiden markkinat ovat kansainväliset, kilpailu on kovaa ja suurin osa tuotteista lähtee vientiin. Siten kilpailukykyinen kotimainen toimintaympäristö on meidän kannaltamme tärkeä”, Kylävainio sanoo tiedotteessa.

Toimintaympäristössä tärkein tekijä sahoille on puun saatavuus.

”Jatkossa puun saatavuuden turvaaminen tulisi olla EU-tason sääntelyn keskeinen ohjenuora. Lisäksi jatkossa uusilla asetuksilla ja direktiiveillä ei tulisi heikentää teollisuuden kustannuskilpailukykyä, vaan päinvastoin, sitä tulisi jopa parantaa”, sanoo Sahateollisuus ry:n toimitusjohtaja Tino Aalto.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa