Metsä Group lanseeraa uuden metsänhoitomallin – uudistusalalle jopa 30 säästöpuuta

Uuden mallin mukaisesti korjatusta puusta maksetaan omistajajäsenille bonus.

Metsä Group ottaa kesäkuussa käyttöön uuden metsien hoitomallin, jonka tavoitteena on lisätä monimuotoisuutta suomalaismetsissä. Tämä tarkoittaa muun muassa enemmän säästöpuita, enemmän tekopökkelöitä ja lahopuuston lisäämisen nopeuttamista.

Yhtiön mukaan uudessa Metsä Group Plus -mallissa metsäluonto otetaan huomioon aiempaa ja sertifikaattien vaatimuksia paremmin. Esimerkiksi uuden mallin mukaan läpimitaltaan yli 15-senttisiä säästöpuita jätetään uudistusalalle 30 kappaletta hehtaarille, kun yhtiön perustasolla riittää, että puita on yli 20 kappaletta. Samoin tekopökkelöitä pitää uudessa mallissa jättää 10 kappaletta perustason neljän sijasta. Suojavyöhykkeen leveys on 10–30 metriä.

”Suosittelemme metsänomistajajäsenillemme vapaaehtoisen Metsä Group Plus -mallin mukaista toimintaa laaja-alaisesti. Uskon, että siitä tulee merkittävä toimintatapa”, Metsä Groupin metsäjohtaja Juha Jumppanen sanoo tiedotteessa.

Yhtiö maksaa omistajajäsenille Metsä Group Plus -puusta hehtaarikohtaisen bonuksen ja korvaa siten lisätoimista aiheutuvat kustannukset.

Monimuotoisuustoimia tehdään myös kasvatushakkuilla (tekopökkelöt ja suojavyöhykkeet) ja taimikonhoidossa (tiheiköt). Näistä ei kuitenkaan makseta bonusta.

Yhtiö kertoi viime keväänä ostavansa Suomessa vain mäntyä, kuusta, koivua ja läpimitaltaan alle 40 senttistä haapaa. Järeät haavat sekä muut harvoin metsissä esiintyvät lehtipuulajit (raita, tuomi, pihlaja ja lepät) jätetään metsiin monimuotoisuutta lisäämään.

Lisää aiheesta: Metsä Groupin ostolinjaus hämmentää

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat