Metsä Group lisää suojatiheiköiden määrää metsätöissään

Jatkossa yhtiö tekee tiheikköjä metsän jokaisessa kehitysvaiheessa.

Metsä Group jättää jatkossa suojatiheiköitä sekä hakkuiden että metsänhoitotöiden yhteydessä, yhtiöstä kerrotaan. Tiheiköitä jätetään metsän jokaisessa kehitysvaiheessa.

Suojatiheiköt ovat pienialaisia, hoitamattomia tiheikköjä. Ne tarjoavat linnuille ja pienille nisäkkäille suojaa, mutta hyödyttävät myös muita lajeja. Käytännössä suojatiheikkö on sama asia kuin riistatiheikkö.

Tiheikön koko on aari. Yhtiö tekee niitä yhden jokaista alkavaa kolmea hehtaaria kohden.

”Suojatiheikön teko on yksinkertaista: pieni ala metsää jätetään raivaussahalla raivaamatta. Luontevaan paikkaan jätettyä suojatiheikköä ei välttämättä edes huomaa”, kertoo metsänhoitopäällikkö Teppo Oijala Metsä Groupista.

Säästöpuuryhmien yhteyteen

Tiheikköjä tehdään raivaussahatöiden ja harvennusten yhteydessä. Ensisijaisesti ne sijoitetaan säästöpuuryhmien, tekopökkelöiden ja lahopuukeskittymien yhteyteen. Hyvä paikka on sellainen kohta, jossa eläimet luontaisesti viihtyvät: esimerkiksi kosteat painanteet, notkelmat, metsikkökuvion rajat ja umpeenkasvaneiden ojien varret. Hyvässä suojatiheikössä on erikokoisia puita ja eri puulajeja, lisäksi lähellä maanpintaa on näkösuojaa.

Metsä Group jättää suojatiheiköt metsien käsittelyn ulkopuolelle kaikissa metsänhoidon vaiheissa. Tarkoitus on, että ne säästyvät kierrosta toiseen.

Suojatiheikköjen jättäminen on osa yhtiön ekologisen kestävyyden ohjelmaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito