Metsä Group sinnitteli voitolle heinä-syyskuussa

Varsinkin kartonkiliiketoiminta on ollut yhtiölle iloinen yllätys.

Metsä Groupin heinä-syyskuun liikevaihto laski yhdeksän prosenttia edellisestä vuodesta 1,25 miljardiin euroon. Vertailukelpoinen liiketulos sen sijaan petraantui viisi prosenttia 115 miljoonaan euroon.

Koko tammi-syyskuun liikevaihto laski 12 prosenttia 3,7 miljardiin euroon ja vertailukelpoinen liiketulos 34 prosenttia 274 miljoonaan euroon.

Vertailukelpoinen sijoitetun pääoman tuotto on ollut viime vuoden tasoa 8,8 prosenttia.

Yhtiön mukaan kolmannen vuosineljänneksen tulos oli ennakoitua parempi.

”Merkittävin tulosparannus arvioomme nähden tuli kartonkiliiketoiminnasta, jossa myyntimäärät olivat odotuksia korkeammat ja hinnat säilyivät vakaina”, pääjohtaja Ilkka Hämälä iloitsi tiedotteessa.

”Ei lähimaillakaan”

Hämälä ei ollut kuitenkaan tyytyväinen kolmannen neljänneksen tulokseen, sillä 115 miljoonan euron liiketulos ei hänen mukaansa ollut lähimaillakaan sitä mihin pitää päästä.

”Sijoitusprosentin 7 prosentin taso ei täytä meidän (yli 12 prosentin) tavoitetta.”

Tulostason pitäisi olla puolet korkeampi ja Hämälän mukaan ydinkysymys on sellumarkkinan tasapainottuminen.

”Tällä kertaa ei sellusta saatu tuloksentekoon tukea.”

Nykyisin sellumarkkinoilla on ylitarjontatilanne, mutta näkymät ovat parantumassa, sillä Kiinan talous on normalisoitunut pahimman koronapandemian jälkeen ja selluvarastot ohenevat.

Investointirintamalla tapahtuu

Rauman suursahalla ovat rakennustyöt käynnissä ja ensimmäiset laiteasennukset alkavat helmikuussa.

Kemin biotuotetehtaan laitetoimituksista on tehty ehdollisia sopimuksia. Parhaillaan odotetaan ympäristölupaa, jonka jälkeen harkitaan investointipäätöstä.

Äänekoskella konsernin kehitysyhtiö Metsä Spring ja Valmet ovat sopineet puupohjaisia 3D-tuotteita valmistavasta koelaitoksesta. Koelaitos tekee tilaustöinä räätälöityjä kuitupakkauksia etenkin elintarvikkeille ja pyrkii korkeimpaan laatusegmenttiin.

Korona heijastuu puunkorjuuseen

Koronapandemia heijastuu puunkorjuuseen. Metsä Forest on ostanut vähemmän puuta kuin viime vuonna, koska tuotanto on alentunut myös niillä yrityksillä, joille Metsä Group toimittaa puuta.

Metsä Groupilla on henkilöstöä noin 9250 ja koronatapauksia on vähän yli 40.

 

Väliotsikkojen jälkeiset osat  lisätty tuloswebinaarin jälkeen klo 14.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa