Metsä Group suunnittelee laajennusta Punkaharjulle

Sellu ja kartonki paransivat yhtiön alkuvuoden tulosta.

Metsä Groupin tulos koheni heinä-syyskuussa. Vertailukelpoinen liiketulos nousi 134 miljoonaan euroon ja liikevaihto 1,3 miljardiin euroon. Myös koko alkuvuoden luvut paranivat vuodentakaisesta. Tulosta paransivat etenkin kartonkitoimitusten volyymi ja sellun hinnan nousu.

”Maailmanlaajuiset talousnäkymät ovat positiiviset. Jatkamme myynnin kasvattamista päämarkkinoillamme”, konsernin pääjohtaja Kari Jordan kertoi.

Sahatavara käy kaupaksi

Markkinatilanne vaikuttaa suotuisalta. Jordanin mukaan sellumarkkinoiden odotetaan pysyvän nykyisellä hyvällä tasolla myös loppuvuonna. Sahatavaran, sekä kuusen että männyn, kysynnän ennakoidaan jatkuvan niin ikään hyvänä. Myös puutuotteilla on kysyntää, mikä näkyy viimevuotista korkeampana tilauskantana sekä kertopuussa että vanerissa.

”Vahvan Kerto-kysynnän seurauksena suunnittelemme tuotannon laajennusta myös Punkaharjun tehtaalla. Lopullinen investointipäätös tehdään vuoden loppuun mennessä”, Jordan kertoi.

Puukaupoissa yhtiötä kiinnostaa sulan maan aikana korjattavat kohteet ja energiapuussa latvusmassa. Huonot korjuu- ja kuljetusolosuhteet saattavat vaikeuttaa puun toimituksia varsinkin Etelä-Suomessa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa