Metsä Groupilta puukaupparahat kolmessa päivässä

Ennakkorahoituspalvelua voi hyödyntää vain sähköisissä puukaupoissa.

Metsä Group lanseeraa yhdessä OP:n kanssa uuden ennakkorahoituspalvelun, jossa metsänomistaja voi saada 80 prosenttia puukaupparahoista tililleen jo kolmen päivän kuluttua kaupan sopimisesta. Ennakkorahoitus on tarjolla vain sähköisiin pystykauppoihin, joissa Metsä Group korjaa puut.

Uudistushakkuissa ennakkorahoituksen maksimimäärä on 80 prosenttia puukaupan arvosta, harvennuksissa 70 prosenttia.

Ennakkorahoituksessa OP ostaa puukauppasaatavan. Pankki perii 200 euron vähennyspalkkion, lisäksi tulee korkokuluja. OP suorittaa ennakonpidätyksen rahoitussummasta verottajalle.

Kun korjuu on tehty, Metsä Group toimittaa metsänomistajalle mittaustodistuksen, tekee sen perusteella ennakkopidätyksen ja maksaa puukaupan loppusumman.

Ennakkorahoitus helpottaa metsänomistajan oman talouden suunnittelua, koska tiedetään tarkkaan, milloin puukaupparahat tilille tulevat, OP:stä korostetaan. Perinteisessä puukaupassa, jossa pääosa kauppasummasta maksetaan vasta korjuun jälkeen, tiliä voi joutua odottamaan muutaman vuoden.

”Puukaupan ennakkorahoitus muuttaa hakkuumahdollisuudet nopeasti rahaksi. Metsäomaisuutta voi käyttää entistä joustavammin oman talouden investointeihin ja hankintoihin”, OP:n metsäpalvelupäällikkö Petri Kortejärvi toteaa.

Myös UPM:llä on samantapainen, niin ikään yhteistyössä OP:n kanssa tehty ennakkorahoituspalvelu.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa