St1 ja SCA kimpassa mäntyöljyn tuottajiksi

Suomalainen öljy-yhtiö suunnittelee biopolttoaineen valmistusta Ruotsissa.

Suomalainen öljy-yhtiö St1 ja Ruotsin suurimpiin metsäyhtiöihin kuuluva SCA suunnittelevat aloittavansa biopolttoaineen tuotantoa mäntyöljystä, jota syntyy havusellun tuotannon sivutuotteena.

Tuotanto on määrä aloittaa St1:n jalostamolla Göteborgissa. Laitoksen vuosituotannoksi on kaavailtu 100 000 tonnia. Suuruusluokka on sama kuin UPM:n mäntyöljyn jalostamolla Lappeenrannassa.

Mäntyöljylaitoksen rakentamisen lasketaan maksavan reilut 50 miljoonaa euroa. Laitoksen lopullista rakentamispäätöstä ei vielä ole tehty. Jos hanke etenee suunnitellusti, tuotanto Göterborgissa alkaa vuonna 2021.

Jalostukseen käytettävä mäntyöljy tulee SCA:n sellutehtailta Östrandissa, Obbolassa ja Munksundissa. Yhtiön mäntyöljyn tuotanto lisääntyy merkittävästi, kun Östrandin tehtaan mittava laajennus valmistuu kesällä.

”Kumppanuus SCA:n kanssa on ratkaisevaa uusiutuvan polttoaineen tuotannon vaatimien investointien toteuttamiseksi ja varmistaa raaka-aineen saannin. Näin pystymme vastaamaan pohjoismaiden kunnianhimoisiin ilmastotavoitteisiin vuoteen 2030 mennessä”, St1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen toteaa.

Asiasta uutisoi ensin ruotsalainen metsäalan nettifoorumi Skogsforum.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut