Metsä Groupin tahti entisellään

Konserni onnistui tammi-kesäkuussa kasvattamaan hieman sekä liikevaihtoa että liiketulosta.

Metsä Group onnistui tammi-kesäkuussa kasvattamaan hieman sekä liikevaihtoa että liiketulosta. Liikevaihto kasvoi lähinnä suurempien toimitusmäärien ansiosta. Tuotantoa nosti etenkin, että Ruotsissa sijaitsevan Husumin tehtaan siirtymävaihe kartonginvalmistajaksi on ohitse. Liiketulos parani sellun hyvän hintakehityksen ansiosta.

Liiketulos kasvoi 253 miljoonaan euroon, kun viime vuonna konserni teki samaan aikaan tulosta 225 miljoonaa euroa. Liikevaihto puolestaan kasvoi 2,45 miljardiin euroon, kun vuotta aikaisemmin luku oli 2,34 miljardia euroa.

Vuoden toisen kvartaalin eli huhti-kesäkuun liikevaihto oli 1,24 miljardia euroa (1,18 miljardia vuonna 2016) ja liiketulos 122 miljoonaa euroa (119).

Yhtiö arvioi tulostahdin jatkuvan suunnilleen samanlaisena myös syksyllä. Pääjohtaja Kari Jordanin mukaan Suomen pitkään heikkona pysytellyt taloustilanne on piristymään päin.

”Jotta kasvu jatkuu, maahamme tarvitaan investointeja. Tähän Metsä Group ja Suomen metsäteollisuus kokonaisuudessaan ovat vastanneet”, Jordan toteaa yhtiön tiedotteessa.

Hän ei kuitenkaan malta olla lähettämättä terveisiä Brysselin suuntaan.

”Epävarmuus tulevien investointien osalta on kuitenkin lisääntymässä EU:n ilmasto- ja maankäyttöpolitiikan seurauksena. Ilmastonmuutoksen torjunta on ensiarvoisen tärkeää, ja Metsä Group on siihen sitoutunut. Kestävään metsänhoitoon ja uudistuvaan luonnonvaraan perustuvan talouden rajoittaminen ei kuitenkaan ole siihen oikea keino.”

Puukaupan tunnelmia yhtiö pitää hyvinä. Kiinnostus on etenkin kesäkorjuukohteissa. Kasvavan hankinnan vuoksi latvusmassa täyttää energiapuutarpeen ja energiarangan tarve on heikkoa.

Sähköiset palvelut ovat tulossa vahvasti sekä puukauppaan että metsänhoitopalveluihin. Yksityismetsien puusta yhtiö osti sähköisesti jo yli neljänneksen ja metsänhoitopalvelujen myynnissä sähköisen kaupan osuus oli yli kolmannes.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa