Nyt puita halaamaan

Puunhalausviikon tavoitteena on muistuttaa lähiympäristön merkityksestä ihmisten terveydelle ja hyvinvoinnille.

Tällä viikolla puun halaaminen on luvallista. Vihervuoden suunnitteleman halausviikon tarkoitus on muistuttaa lähiympäristön merkityksestä ihmisten terveydelle ja hyvinvoinnille. Viihtyisän ympäristön säilyminen ei ole rakennetussa ympäristössä itsestään selvää.

”Lähiluonto, viheralueet ja kaupunkipuistot ovat ihmisille tärkeitä henkireikiä. Puun halaaminen on lähinnä symbolinen ele, jolla ihmiset voivat kertoa lähiluonnon tärkeydestä”, Vihervuoden johtoryhmän puheenjohtaja Timo Tanninen ympäristöministeriöstä kertoo.

Johtoryhmän varapuheenjohtaja Sirpa Pietikäinen puolestaan kehottaa halaamaan puita, koska näin osoitat arvostavasi puun tuottamia ekosysteemipalveluita. Puu antaa kodin mikrobeille, parantaa terveyttä, antaa hyvän mielen.

”Koet olevasi osa ympäristöä, koska tykkäät siitä. Arvostat elinympäristön laatua. Hyvässä lykyssä puu on vanhempi kuin sinä”, Pietikäinen toteaa.

Vihervuosi on ympäristöministeriön nimeämä valtakunnallinen teemavuosi viihtyisämpien lähiympäristöjen puolesta. Vihervuoden pääteema on kestävä suomalainen maisema ja slogan ”Minun maisemani – maalla ja kaupungissa”.

METSÄLEHTI