Metsähakkeen poltto lisääntyi viime vuonna, haketta tehtiin eniten pienpuusta

Puupolttoaineita paloi voimalaitoksissa viime vuonna yhteensä 20 miljoonaa kuutiota.

Kiinteiden puupolttoaineiden käytön kasvu jatkui viime vuonna lämpö- ja voimalaitoksissa. Luonnonvarakeskuksen ennakkotiedon mukaan puupolttoaineita kului kaikkiaan runsaat 20 miljoonaa kiintokuutiota, mikä on hieman enemmän kuin edellisvuonna. Käyttö on ollut kasvussa viimeiset kolme vuotta.

Eniten käytettiin metsäteollisuuden sivutuotepuuta, yhteensä 11,5 miljoonaa kuutiota. Se on kaksi prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Sivutuotepuusta suurin osa oli kuorta, noin 7,7 miljoonaa kuutiota.

Metsähaketta käytettiin 7,5 miljoonaa kuutiota, mikä on kolme prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Jos mukaan lasketaan pientaloissa poltettu hake, metsähakkeen käyttö nousi 8,1 miljoonaan kuutioon. Hakkeen ja teollisuuspuun lisäksi kierrätyspuuta käytettiin liki miljoonaa kuutiota, puupellettejä ja brikettejä 200 000 kuutiota.

Metsähaketta tehtiin ennen muuta pienpuusta. Sitä kului 3,9 miljoonaa kuutiota, mikä on kolme prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Hakkuutähteiden käyttö nousi viidenneksellä 2,7 miljoonaan kuutioon. Kannoista metsähaketta tehtiin 400 000 kuutiota, mikä on kolmannes vähemmän kuin edellisvuonna. Järeän runkopuun osuus kasvoi neljänneksellä 500 000 kuutioon.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat